Toeristische info van de regio

Bezoek Oudenburg

Oudenburg heeft zich letterlijk neergevleid op de grens van polder en zandstreek. De geschiedenis ervan kan namelijk niet worden gezien zonder het spel van land en water. Eeuwen geleden spoelde de zee namelijk tot Oudenburg aan en juist op die strategisch gelegen landtong bouwden de Romeinen in de derde eeuw een versterking tegen invallende 'barbaren'. Naast zijn naam herinnert daaraan ook de huidige vierkantige stadsstructuur en de vele archeologische vondsten.

RAM Oudenburg

RAM Oudenburg - logo

Het museum bezit een unieke collectie. De tentoongestelde voorwerpen zijn vooral afkomstig van de archeologische opgravingen van de castella en van de grafvelden net buiten de stad. Het gaat onder meer om munten, mantelspelden, kunstig versierde gordelgespen, wapens en uitrusting, glas, amforen, kommen in terra sigillata, zwart geverniste bekers en kruiken met witte of rode beschildering. Eén van de blikvangers is de collectie drieknoppenmantelspelden uit de militaire begraafplaats. Ontroerend is het skelet van een Romeinse soldaat die samen met zijn hond werd begraven.

Natuurdomein de Hoge Dijken

De Hoge Dijken zijn in de volksmond beter gekend als Roksemput. Dit 52 hectare groot gebied is een waar vogelparadijs dat met zijn diversiteit aan bomen, struiken en dieren voor elk wat wils biedt.
Kom het gebied ontdekken via het wandelpad rond de plas, observeer de vogels via één van de kijkhutten of ga vissen op één van de vispontons.

Mu. ZEE - Oostende

Mu. Zee Oostende - logo

Mu.ZEE herbergt
een rijke collectie kunst ontstaan uit de samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen en Stad Oostende.  Zij vertelt verhalen met een unieke collectie Belgische kunst van 1830 tot op heden.  Deze specifieke collectievorming maakt haar uniek in het Vlaamse museumlandschap. Via het collectiebeleid en het tentoonstellingsprogramma is het de bedoeling dat Mu.ZEE steeds in dialoog staat met het internationale kunstgebeuren.

Het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland is de enige Vlaamse regio vlakbij de Kust die toch op een boogscheut van werelderfgoedstad Brugge ligt. Ten noorden van Brugge vind je de Zwinstreek rond Damme en in de Oudlandpolder is het op zee gewonnen landschap open. In het zuiden ligt het bosrijke Houtland en de charme van het Tieltse te pronken. 
 

De Kust

De Kust

De Vlaamse Kust telt 13 badplaatsen in 10 kustgemeenten. Een diverse regio vol natuur, cultuur, beachlife en tal van recreatiemogelijkheden. Kan je niet kiezen? Wij maken het je iets gemakkelijker via de website en zetten de belangrijkste attracties van elke kustgemeente op een rijtje. B&B StilVerlangen bevindt zich op 9,6 km.van de Kust. Makkelijk te bereiken met onze electrische fietsten.

Permeke Museum

Permeke Museum

Verscholen in het Brugse ommeland ligt het Permekemuseum. Het museum is gehuisvest in 'De Vier Winden', een modernistisch woonhuis met beeldhouwatelier, dat kunstenaar Constant Permeke in de periode 1928-1930 liet bouwen door zijn vriend-architect Pierre Vandevoort. Deze baseerde zich voor de uitvoering op ruwe schetsen van Permeke zelf. Constant Permeke bleef er wonen tot aan zijn dood in 1952. Het was de wens van de kunstenaar om na zijn dood zijn huis open te stellen voor het publiek.

Abdij Ten Putte - Gistel

Abdij Ten Putte - Gistel

De abdij Ten Putte is een druk bezocht bedevaartsoord, vooral in juli. Naast de kerk en de devotiekapel kunt u er het vermaarde "putje", de kraaienkapel (op de motte) en de gevangenis bezoeken. Ook het merkwaardige "hemd zonder naad" wordt er tentoongesteld. De abdij heeft een cafetaria met terras.
Open elke dag vanaf juni tot en met september. Vanf oktober tot en met mei enkel in de weekends.
Groepen kunnen steeds afspreken met de abdij: 059/278671
 
De abdij ligt op de fietsroute 'Godelieveroute'